Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (2024)

Na één nachtje Te Anau en een prachtige hike rijker rijden we de volgende dag richting het bijzondere Milford Sound. Het prachtige Milford Sound ligt op 1,5 uur rijden van Te Anau en wordt gezien als een van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland. Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid reizen wij af naar Freshwater Basin aan de highway 94, waar onze boottocht door Milford Sound om 11:10 AM begint. In deze blog ontdek je deze indrukwekkende omgeving en delen wij onze ervaringen over de Milford Sound: 2-Hour Small Boat Scenic Cruise. Reis je mee?

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (1)

De eerste dagen waren we al verwend tijdens onze roadtrip, maar deze dag gaat ook voor ons de boeken in als een zeer bijzondere. De omgeving tussen Te Anau en Milford Sound is al een tour op zich. Het rijden tussen het steeds heuvelachtig wordende landschap is echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Wat voelen we ons klein als we deze kronkelweggetjes nemen, dwars door de bergen. Op de toppen van de bergen ligt nog sneeuw. Het contrast met het groene landschap en de laaghangende bewolking zorgt voor sprookjesachtige plaatjes. En dan moet onze boottour bij Milford nog beginnen.

Mirror Lakes

Het leuke aan de route tussen Te Anau en Milford Sound is dat er onderweg veel mooie stops zijn. Zo hebben wij o.a. gekozen om een korte stop te maken bij Mirror Lakes, aangezien het deze ochtend windstil was en de weersomstandigheden ideaal waren om deze meertjes op z’n mooist te fotograferen. Deze meren bevinden zich vlakbij de weg en het is maar 5 minuten lopen via loopbruggen, waardoor je bij een bezoek niet veel tijd verliest onderweg naar Milford Sound.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (2)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (3)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (4)

Je hebt de neiging om op elke hoek wel een fotostop te maken, wat helaas qua veiligheid niet mogelijk is. Maar zo nu en dan passeren wij een veilige plek om even een fotomomentje te hebben. Zo ook bij onderstaande foto, waar het felblauwe ijswater vanuit de bergen kolkend over de rotsen klotst en met die reusachtige bergen op de achtergrond de mooiste foto’s oplevert. Op zo’n moment denk je echt: Wauw wat is Nieuw-Zeeland een adembenemend land!!

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (5)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (6)

Small Boat Scenic Cruise

Er zijn verschillende tours te boeken voor Milford Sound, die verschillen qua boot, tijd en programma. Wij hadden gekozen voor de Small Boat Scenic Cruise waarbij je 2 uur lang gaat varen langs de fjorden van Milford Sound. Voordat we onze tour begon zijn we nog even de omgeving gaan verkennen. In de buurt van de haven vind je een gezellig café en zijn er looproutes waarbij je al een mooi beeld krijgt van de omgeving.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (7)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (8)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (9)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (10)

Om 11.10 uur in de ochtend vertrokken we met een kleine boot. De boot was goed gevuld met toeristen uit alle hoeken van de wereld. Zo waren er ook een paar Nederlanders aanwezig, je komt ze ook overal tegen hé. Hoewel het een toeristische attractie is, hadden we toch een mooi plekje weten te bemachtigen op het dek van de boot.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (11)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (12)

Vanaf de kust zagen wij al hoe reusachtige deze fjorden zijn, maar vanaf het water was het helemaal spectaculair. Het landschap bestaat uit berg achter berg achter berg. Ook hier zien we weer regelmatig sneeuw op de toppen liggen. De lichte bewolking zorgde ervoor dat landschappen extra speciaal werden.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (13)

Het toffe aan dit landschap is dat er regelmatig ook water vanaf de bergen stroomt, wat weer schitterende watervallen oplevert. Van hele grote ruige watervallen tot hele kleine idyllische watervalletjes, je komt ze beiden tegen. Het geluid maakt het extra bijzonder, zeker wanneer we een stukje dichterbij komen.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (14)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (15)

Hoewel we op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn, heb je soms ook het idee dat je op een tropische bestemming bent. Zeker wanneer het water opeens een stuk lichter blauw kleurt en dat in combinatie met die ruige rotsen en groene bergen.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (16)

Het zijn niet alleen de mensen die zo van Milford Sound genieten, ook de zeehonden vinden het een zeer aangename plek om te leven. Kijk daarom tijdens deze tour goed naar de rotsen, want ze zitten er echt. Maar de tourguide heeft hier natuurlijk ook oog voor en gaat regelmatig dichterbij de kust varen om je deze lieve beesten goed vast te laten leggen.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (17)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (18)

Milford Sound is niet alleen vanaf het water te bewonderen. Er zijn ook verschillende tours waarbij je met een vliegtuigje over de fjorden heen vliegt en weer een heel ander beeld krijgt van de omgeving.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (19)

Exclusieve Liefde voor Reizen tip: als je goed naar de rotsen kijkt zie je op een gegeven moment een afbeelding van een mannetje staan. Dit is nóg niet bekend onder toeristen en de tour guides, maar is een tip van ons. Spot jij ook deze bijzondere rotsafbeelding, maak er dan een foto van en stuur deze naar ons. Dat zouden we heel grappig vinden. 😉

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (20)

Wil jij ook deze mooie tour doen? Deze toffe tour bij Milford Sound is eenvoudig te boeken via het bekende tour platform GetYourGuide.

Lady Elizabeth Bowen Falls

Een van de mooiste watervallen van Milford Sound, de Lady Elizabeth Bowen Falls, zie je eigenlijk al vrij snel na het vertrek met de boot. Deze ligt namelijk direct om de eerste hoek en valt meteen op vanwege de grootte, maar ook door het harde geluid. Bij ons vaarden wij tijdens de terugreis hier extra dichtbij langs en konden we deze er zo goed opzetten.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (21)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (22)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (23)

Onze ervaringen

Milford Sound stond bovenaan mijn lijstje voordat wij naar Nieuw-Zeeland vertrokken. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ook een beetje verliefd ben geworden op deze plek. Het is voor natuurliefhebbers en mensen die van fotograferen houden echt een top plek! Ook de boottocht van 2 uur kan ik absoluut aanraden. Alleen zou ik persoonlijk niet voor een langere tour gaan, omdat je in 2 uur echt een goed beeld krijgt van de omgeving en het anders misschien te langdradig gaat worden. Je kunt immers ook zelf nog meer plekken in de omgeving bezoeken, wat ik dan ook aanraad om te doen.

Bezienswaardigheden in de buurt

Je kunt naast deze tour ook de volgende plekken op eigen gelegenheid bezoeken:

  • Eglinton Valley Lookout: maak een stop bij Eglinton Valley, wat bekend staat om de grote verscheidenheid en het unieke karakter van zijn fauna. In dit gebied wat ook onderdeel is van het Fiordland National Park komen planten en dieren voor die je nergens anders te wereld vindt. Ellington Valley maakt dan ook deel uit van een UNESCO World Heritage Area – om dit unieke gebied in Nieuw-Zeeland te beschermen en te behouden.
  • Homer Tunnel: De Homer Tunnel is een 1,2 km lange wegtunnel in de Fiordland-regio. Wanneer je richting of vanaf Milford Sound rijdt richting Te Anau kom je hier doorheen. Het is een bijzondere tunnel en hele ervaring om er doorheen te rijden.
  • Monkey Creek: wie graag de Kea wil spotten en van mooie landschappen houdt, mag Monkey Creek missen. Het is de ideale plek om een van de bekendste Nieuw-Zeelandse vogels te spotten: de Kea. Maar het is ook een mooie plek om te fotograferen.
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (24)

Eglinton Valley Camp

En dan nog een leuke tip voor een overnachting in de buurt van Milford Sound. Wij verbleven bij Eglinton Valley Camp in Te Anau Downs in een Deluxe Queen Room. Een van de leukste accommodaties van onze Nieuw-Zeeland reis. Vanuit ons verblijf hadden wij een schitterend uitzicht over de vallei, waardoor wij ons helemaal 1 met de natuur voelden.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (25)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (26)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (27)

De eigenaren van Eglinton Valley Camp zijn supervriendelijk en gaven ons meteen al een thuisgevoel. Aangezien Te Anau Downs in the middle of nowhere ligt, was er geen internet en waren er geen winkels of restaurants in de buurt. Maar dat maakten deze overnachting nou juist zo speciaal, even lekker offline zijn en alleen maar genieten van de omgeving. Bij de receptie hebben wij pannenkoeken beslag gekocht en genoten van zelfgemaakte pannenkoeken.

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (28)

Waterfall Track

Nog een leuke tip voor als je ook bij Eglinton Valley Camp verblijft. Vanaf het terrein van Eglinton Valley Camp kun je beginnen aan de mooie Waterfall Track. Deze track begint schuin tegenover de receptie en je doet hier ongeveer een klein uurtje over om heen en terug te gaan. Wij vonden het een verassend mooie track en ook de waterval vonden wij heel mooi om te spotten!

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (29)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (30)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (31)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (32)
Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (33)

Deze tour boeken bij Milford Sound

Wij hebben een hele mooie dag ervaringen tijdens onze tour bij Milford Sound. Benieuwd welke tour wij hebben gedaan, klik dan hier en ervaar het ook zelf.

Bekijk hier de beste tours naar Milford Sound vanuit Queenstown.

Video Milford Sound & omgeving

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (34)

Milford Sound: bezienswaardigheden, tips en ervaringen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6382

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.